Pienryhmäkoti Silmu

Minna : Silmun vastuuhenkilö, psykiatrian sairaanhoitaja AMK, johtamisen ja kehittämisen YAMK opinnot

Minna

Silmun vastuuhenkilö, psykiatrian sairaanhoitaja AMK, johtamisen ja kehittämisen YAMK opinnot

Minnalla on työkokemusta turvakodilta, perhetyöstä, sekä pienryhmäkodissa vastaavana ohjaajana ja toiminnanjohtajana toimimisesta.  Hän hyödyntää mielellään myös kirkkomuusikon sekä puutarhurin koulutuksiaan Silmussa, jossa ympäröivä luonto ja pihapiiri tarjoavat runsaat mahdollisuudet toteuttaa puutarhaunelmia lasten kanssa.  Minna on  kuunteleva johtaja, joka tekee työtä sydämellä ja ruokkii iloista ilmapiiriä.

Vapaa-aikanaan monipuolinen Minna viihtyy mm. musiikin,mökkeilyn, veneilyn ja puutarhanhoidon parissa. Yhdessä tekeminen ja kokeminen ovat niitä asioita , joita hän Silmussakin pitää tärkeinä, koska ne opettavat näkemään sitä hyvää mitä meillä ja meissä kaikissa on.

Luonto, lapset ja eläimet ovat Minnalle arvokkaita ja tärkeitä, ja Minnan motto onkin Fransiskus Assisilaisen sanoin:

"Niin kauan kun maailmassa on lapsia, kukkia ja lintuja, niin kauan on toivoa."

Jere : Lähihoitaja

Jere

Lähihoitaja

Jere on nuori isä ja aikuinen, joka ymmärtää nuorten kokemusmaailmaa oman elämänkokemuksen tuomien oivallusten kautta. Hän on rauhallinen ja lapsia rakastava huumoriveikko, joka suhtautuu työhön vakavasti. Työkaverina Jere on kaikkien kanssa toimeentuleva joukkuepelaaja, jolle on tärkeää nähdä asiat lasten näkökulmasta ja miettiä ongelmien ratkaisemiseksi kaikille hyvä ratkaisu.

Liikunnallinen Jere arvostaa Silmun luontoympäristöä eikä toiminnallisena kaverina häiriinny myöskään säpinästä. Vapaa-ajalla sählymaila ja kalastusvälineet ovat aina valmiina liikkeelle.

”Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen”.

Kaija : lähihoitaja, lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto

Kaija

lähihoitaja, lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto

Kaija on koko työikänsä toiminut lasten ja nuorten parissa, joista viimeiset 20 vuotta lastensuojelussa.

Kaija on reilu työkaveri ja lapset tunnistavat hänessä muumimamman touhukkaan askeleen, jolla on  yhtä lämmin sydän. Lapset viihtyvät Kaijan kainalossa, koska hänellä on kyky luoda turvallinen kontakti lapseen.  Reipas Kaija käy vapaa-ajalla vesijuoksemassa ja viileämpää vettä hän hakee avannosta. Kuivalla maalla hän nauttii ulkoilusta ja sisällä kilkkaa sukkapuikot. Ja kaikkihan tietävät, että Kaija on jouluihminen, joka rakastaa luoda ympärille kodin tunnelmaa.

”Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu.”

Sini : sosionomi

Sini

sosionomi

Sini on erikoistunut opinnoissaan lastensuojeluun ja perhepalveluihin sekä vammaistyöhön. Hän on opiskellut myös kasvatustieteitä.  Sinillä on aikaisempaa kokemusta erityistä tukea tarvitsevien nuorten tukemisesta koulumaailmassa. Tätä kokemusta hän mielellään hyödyntää myös Simussa, jossa hän jakaa erityisen vastuutehtävän koulunkäynnin tuesta lapsille.
Sinin levollinen olemus ja viisas katse välittävät viestin luotettavasta ihmisestä, jonka lähellä on helppo olla oma itsensä.

Sini arvostaa Silmun toimintaympäristön monipuolisuutta ja haluaa omalla esimerkillään kannustaa nuoria olemaan aktiivisia kokeilemaan uusia asioita. Sinistä  on tärkeää nähdä toivon näkökulma ja todeta:

”Mikä ihana ajatus onkaan, että osa elämämme parhaista päivistä on vielä edessä päin. ”

Mari : Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Mari

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Marin monipuolinen työhistoria sai uuden käänteen kasvatusalan opintojen kautta, minkä jälkeen polku avautui lastensuojelun kentälle ja lopulta Silmuun. Marin rauhallinen ja lämmin olemus viestittävät kokemuksen turvallisesta aikuisesta, jonka lähellä on helppo rauhoittua. Kuunteleminen ja rauhallisuus ovatkin Marin vahvoja puolia, sillä hän näkee jokaisessa kohtaamisessa mahdollisuuksia lapselle ja nuorelle tulla kohdatuksi. Pelkästään yksi kysymys: ”Mitä sinulle kuuluu?”, voi olla lapselle merkityksellinen avaus turvallisen ihmissuhteen muodostumisessa.

Kasvattajan toimintaa ohjaavina arvoina Mari pitää tasapuolisuutta, oikeudenmukaisuutta, kunnioittavaa kohtaamista ja suvaitsevuutta sekä vastuullisuutta - se, että oppii ottamaan vastuun omista teoista. Myös hyvän itsetunnon vahvistaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta jokainen lapsi ja nuori oppisi tuntemaan ja hyväksymään itsensä. Marista rakkauden ja hellyyden näyttämistä, saati yhdessä tekemistä ei voi ikinä olla liikaa.

Mari on naimisissa ja kolmen jo aikuisen lapsen äiti. Vapaalla Mari tykkää tehdä ruokaa ja leipoa, lukea ja käydä pitkillä kävelyillä. Mökki on se rakas rauhoittumisen paikka, mutta Mari rakastaa myös matkustella ja nähdä maailmaa.

Maija : Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, sosionomi (valmistuminen 2021)

Maija

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, sosionomi (valmistuminen 2021)

Maijalla on usean vuoden työkokemus erityisryhmien parissa työskentelystä ja psykososiaalisesta kuntoutustyöstä. Hän on suuntautunut sosionomi-opinnoissaan luontolähtöiseen kuntouttavaan työhön ja on koulutukseltaan eläinavusteinen valmentaja. Maija tietää kokemuksen kautta kuinka luonnossa toimiminen tukee lasten psyykkistä ja fyysistä kasvua. Hän arvostaa Silmussa sen hoivaympäristön mahdollisuuksia ja hyvinvointivaikutuksia, missä voi tarjota lapsille sosiaalipedagogisen työskentelyn avulla kokemuksia osallisuudesta ja oppia uutta.

Maija on toiminnan ihminen, joka on hyvä kuuntelija. Hän tykkää haasteista eikä mene mistä aita on matalin, vaan työskentelee pilke silmäkulmassa viljellen remseää huumoria. Vapaa-ajalla Maija ratsastaa ja valmentaa ratsukoita kouluratsastuksessa sekä liikkuu koirien kanssa luonnossa. Aina kun jää aikaa Maija kokkailee ja leipoo mielellään.

”Millaista elämämme olisi, jos päivämme ja yömme olisivat yhtä täynnä luontoa kuin ne ovat teknologiaa?”

Petri : Hum. kand. (FM meneillään)

Petri

Hum. kand. (FM meneillään)

Petri työskentelee Silmussa sijaisena, toimien lähityöntekijänä ja jakaen vastuutehtäviä koulunkäynnin tuesta Silmussa.

Pete on rauhallinen elämää ja ihmisyyttä tarkkaileva luottopakki. Hän osaa katsoa maailmaa laajasti eri näkökulmista ja haluaa olla herättämässä ja tukemassa lapsen ja nuoren omaa ajattelua. Hänellä on kyky löytää asioiden ydin ja kohdentaa kasvu ja kehitys oleelliseen. Pitkän luokanopettajakokemuksen myötä Peten vahvuuksia ovatkin kouluvalmiuksien tukeminen, sekä lämmin kohtaamisen taito.

Pete arvostaa Silmun toimintaympäristön historiallista miljöötä ja sitä ympäröivää monipuolista luontoa. Hänelle merkityksellistä on saada työskennellä työilmapiirissä, jonka arvoihin voi mieluusti sitoutua.

Historia ja yhteiskunnan seuraaminen ovat Peten kiinnostuksen kohteita opiskelunkin puolesta. Vapaa-ajallaan hän myös seuraa urheilua, etenkin raveja ja jääkiekkoa. Omaa kuntoaan hän hoitaa höntsä-sählyä pelaamalla ja metsälenkeillä koiran kanssa. Koirat saavatkin Peteltä aina rapsutukset.

”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”